Translate

11. 6. 2018.

Restoran Stari bunar, Beograd



Restoran Stari bunar se nalazi u blizini Dušanovačkog mosta i pošte, u jednoj mirnoj uličici u koju se ulazi iz prometne Ustaničke. Relativno lako ga je naći zahvaljujući reklamnoj tabli u Ustaničkoj, od koje ga deli samo nekoliko koraka. Izdvojen je od gradske gužve, a ipak nije daleko od centra grada.

Ima svoj parking i malu baštu ukrašenu cvećem, ispred restorana. Unutrašnji prostor se sastoji od dva nivoa. Glavna sala je u prizemlju i podeljena je drvenom dekorativnom ogradom na dva dela. Sa desne strane od ulaza nalazi se drveni bunar - simbol restorana. U gornjem levom uglu glavne sale postoji kamin, pored kojeg je šank. Na spratu se takođe nalazi sala za goste, ali je ona manjih dimenzija od donje. Na svim zidovima su umetničke slike sa različitim motivima. Restoran je preko dana dosta dobro osvetljen zahvaljujući velikim prozorima. Već na prvi pogled mi se svideo enterijer. Ceo ambijent deluje toplo i srdaćno, a tome doprinosi i izuzetno ljubazno osoblje restorana.

Stari bunar je otvoren svakog dana od 10 ujutru do ponoći. Ima svoje stalne goste i dosta je posećen. Kad god smo ga posetili, bilo radnim danima ili vikendom, uvek je bio pun. Poslednji put smo tamo bili sa kumovima. U međuvremenu smo saznali da je restoran poznat po izvrsnoj teletini ispod sača koja se služi sa pekarskim krompirom. Tada je, na žalost, nismo probali jer je već bila rasprodata. Dakle, dobra varijanta je naručiti je pre dolaska u restoran ili doći na ručak ranije (u 16h je već nije bilo). Umesto toga, kuma i ja smo jele lignje na žaru, dok je muški deo ručao leskovačku mućkalicu. Od poslastica smo probali baklavu sa suvim šljivama i grožđem i pitu od višanja. Obe se serviraju sa sladoledom. Sve je bilo i previše ukusno, takoreći pogubno za liniju... Ali sad dok pišem ove redove, malčice sam ogladnela i baš bih probala tu teletinu ispod sača u Starom bunaru...

Нема коментара:

Постави коментар