Translate

20. 6. 2018.

Restoran Ozon, Beograd


Lokacija restorana, kvalitet i veličina porcija su nešto po čemu se Ozon izdvaja od drugih restorana u Beogradu. Kad god nemam spremljen ručak ni vremena da ga spremam, odem u Ozon ili naručim hranu iz ovog restorana, jer dostavu vrše i na kućnu adresu. Dostava je besplatna za sve porudžbine preko 600 dinara.

Ipak, ambijent restorana Ozon je nešto što zaslužuje da se oseti uživo, pa dostavu preporučujem onima koji su u ovom restoranu bili više puta, a oni koji ga nisu posetili mogu se najpre prošetati prelepom Banjičkom šumom, koja se od maja 2015. godine zove Bajfordova šuma, po britanskom režiseru i glumcu Timoti Džon Bajfordu, koji ima velike zasluge za to što je ova šuma stavljena pod zaštitu kao Spomenik prirode zbog mnoštva različitih vrsta ptica. Restoran Ozon je smešten na obodu ove šume, po mom mišljenju, jedne od najlepših zelenih oaza u Beogradu. Nalazi se u neposrednoj blizini sportskog centra Banjica, a zapravo je najbliži ulazu u letnji bazen, pa kad dođete da se rekreirate možete svratiti u Ozon. Letnja bašta restorana je okružena šumom, što je čini jako prijatnim kutkom ne samo u vreme letnjih žega, već u većem delu godine, a meni je najdraža u proleće, kada priroda ozeleni.

Enterijer restorana je dobio novi izgled početkom ove godine i sada izgleda prostranije i modernije nego ranije. Međutim, nakon renoviranja i cene su malo skočile, pa se sada za Ozon ne može reći da ima super povoljne cene, kao što je to ranije bio slučaj. Ipak, veličina porcija i ukusno pripremljena, sveža hrana i dalje opravdavaju cene. 

Meni je omiljena njihova cezar salata, kao i punjene pečurke, koje se vode kao predjelo, a ustvari su uz neku manju salatu sasvim dovoljne za ceo obrok. Takođe mi se sviđaju lignje na žaru i naravno roštilj, posebno specijalitet kuće - tepsija Ozon, iako je prevelika i za dve veoma ješne osobe, kao što smo moj muž i ja. Od poslastica, bez premca su francuske palačinke, koje su jednostavno savršen spoj višanja, testa, sladoleda i šlaga. Dok pišem ovaj tekst, shvatam da nikad nisam jela picu u Ozonu, a Ozon je ustvari nastao kao picerija, hm... moraću to da ispravim, što pre :)

Нема коментара:

Постави коментар