Translate

5. 5. 2017.

Hotel Auris First Central, Dubai



Hotel Auris First Central se nalazi u četvrti Al Barsha, između Dubai Malla-a i Dubai Marine. Udaljen je par minuta od metro stanice u ulici Shaikh Zayed, tako da je dobro povezan sa ostalim delovima Dubaija. Smešten je u modernom oblakoderu koji se ne razlikuje mnogo od ostalih u njegovoj okolini, nasuprot pustinji kojom su okruženi.

Ispred ulaza u hotel Auris First Central postavljeno je nekoliko ulickanih oldtajmera, pa ako se desi da zalutate ovaj hotel ćete po tome prepoznati :). Hotelski lobi je prostran i uređen je u tradicionalnom stilu sa mnoštvom detalja. Na recepciji se odmah mogu uočiti portreti njihovih vladara. Osoblje je ljubazno i nenametljivo, što boravak u ovom hotelu čini sasvim prijatnim.

Hotelske sobe su naravno klimatizovane, kao i sve u Dubaiju, jer bi život u ovom gradu bio nemoguć bez klima uređaja. U sobama osim udobnog kreveta, postoji radni sto, mini bar, TV prijemnik i sef. Kupatilo je standardno opremljeno i bilo je izuzetno čisto, kao i ostatak sobe.

Ko želi da se rekreira može da koristi teretanu, a bazenčić na terasi jednog od poslednjih spratova hotela, odakle se pruža pogled na ostale nebodere u okruženju, više je za relaksaciju nego za rekreaciju jer je prilično mali.

Ne znam koliko se doručak u ovom hotelu razlikuje u odnosu na ostale hotele u Dubaiju, ali je definitivno drugačiji od onoga što služe za doručak u evropskim hotelima. Baziran je na povrću i piletini sa puno ulja i začina. Poseban utisak na mene su ostavile palačinke, tj. fil za palačinke koji se priprema od urmi, a poznat je pod nazivom luqeymat. To je ustvari gust sirup koji se prži sa dosta ulja, a zatim se uvalja u susam i pospe medom. Svakako vredi probati ali to ipak nije nešto što bih jela svaki dan :).

Нема коментара:

Постави коментар