Translate

11. 7. 2017.

Konoba Ilijada, Igalo


Duž šetališta pored plaže u Igalu nižu se restorani i kafići, među kojima mi je najupečatljivija Konoba Ilijada. Ovaj restoran se pre svega po izgledu izdvaja od obližnjih restorana. Lokacija mu je fantastična. Na samo nekoliko koraka od Ilijade počinje Blatna plaža, koju neki zovu i Stara banja. Ona je čuvena po svom lekovitom blatu koje pre svega pomaže u lečenju reumatskih tegoba, mada prija i onima koji nemaju takvih problema :). 

U pauzi između mazanja blatom i izležavanja na plaži, prijalo mi je okrepljenje u vidu lignji na žaru. Ilijada mi je bila prvi izbor za ručak pre svega zbog zanimljive dekoracije, pa sam nekako pretpostavila da je i hrana dobra :). Lignje su bile odlične, a još bolje je bilo domaće belo vino kojim smo ih zalili :).

Ambijent restorana sasvim odgovara mestu na kojem se nalazi. Eksterijerom i enterijerom Ilijade dominiraju ribarske mreže i različiti predmeti od drveta. Na ulazu u restoran sa leve strane nalazi se skulptura Crnogorke, dok se sa desne strane nalazi skulptura Crnogorca. Obe skulpture su izrađene od metala i predstavljaju tradicionalno odevene predstavnike crnogorskog naroda. U mediteranskom ambijentu ovog restorana, osim pomenutih lignji, na standardnom meniju su i drugi specijaliteti, poput hobotnice, krabe, gambora, dagnji... naravno tu je i riblja čorba, kao i nezaobilazni roštilj.

Нема коментара:

Постави коментар