Translate

31. 7. 2021.

Porto Koufo

 

U senci susednog Toronija, ribarsko mestašce Porto Koufo je ušuškano u svoju tišinu da se ne čuje ni šum talasa, jer je ovde ustvari toliko mirno da nikad i nema talasa! Porto Koufo znači "gluva luka" i naziv mu savršeno odgovara.
Ovo mesto ima staru prirodnu luku dugu 1,5 km i to je najveća prirodna luka u Grčkoj. To je luka sa bogatom istorijom. U njoj su nekada skrivani piratski brodovi, a jedno vreme je služila i kao baza mornarice. Danas su u njoj usidreni brojni brodovi i čamci, uglavnom manji, ribarski. Zato je Porto Koufo poznat po svojim izvrsnim ribljim tavernama koje okružuju luku, a tu je i ribarnica za one koji žele da sami pripremaju riblje specijalitete.
Ako je Toroni odličan izbor za miran porodični odmor, Porto Koufo je šampion u toj kategoriji :). Ima dugu plažu sa mirnim morem i dugačkim plićakom u svom uređenom delu, što je idealno za porodice sa malom decom. Na neuređenom delu plaže plićak je kraći. Gužve na plaži nema ni u punoj sezoni. Ipak, u letnjim mesecima, ovo mestašce uveče dobija novu dimenziju jer turisti koji letuju u drugim mestima na Sitoniji rado posećuju riblje restorane u Porto Koufu, pa se u njima često čeka na slobodan sto.

 

Нема коментара:

Постави коментар