Translate

31. 8. 2021.

Kalamitsi

Malo naselje Kalamitsi na jugu Sitonije može se pohvaliti jednom od najlepših plaža na Halkidikiju. Sitan pesak i hipnotišuća tirkizna boja mora, koje je kristalno čisto, mirno i sa postepenom dubinom, ovu plažu čine privlačnom populaciji od 1 do 101, mada možda najviše porodicama sa malom decom. Zanimljivo je da je Kalamitsi posebno interesantan za ronioce jer se u blizni nalaze neke od najboljih podvodnih lokacija na Sitoniji, kao i nekoliko ronilačkih klubova gde se može završiti osnovni kurs ronjenja kako bi se uživalo u podvodnim avanturama.

Plaža je u većem delu organizovana, sa suncobranima i ležaljkama, a na samoj plaži se nalazi i nekoliko taverni i beach barova. Takođe, ima mesta za sopstvene suncobrane i propratnu opremu. Iako ovoj plaži nedostaje prirodni hlad, ovde često pirka vetrić, što vrele letnje dane čini mnogo prijatnijim.

Mesto Kalamitsi je mirno letovalište sa smeštajem uglavnom apartmantskog tipa. Osim restorana i barova, tu se nalazi i jedan mini-market. U slučaju potrebe za lekarom ili apotekom potrebno je otići do Sartija koji je udaljen oko 15 km od Kalamitsija. Zbog toga je za letovanje u ovom mestu, gotovo neophodno imati automobil. Naravno, za sve koji vole aktivan odmor, automobil će poslužiti za obilazak drugih lepih plaža u bližoj i daljoj okolini.

Nije zanemarljivo to što je ovo mesto veoma pristupačno jer na Sitoniji ima još mnogo drugih predivnih plaža do kojih nema asfaltnog puta i koje su teže dostupne.


Нема коментара:

Постави коментар