Translate

22. 2. 2022.

Taverna Anemos, Agia Triada

 
U okolini Soluna, postoji veliki izbor ribljih taverni smeštenih na obali mora. Samo u mirnoj Agia Triadi ima desetine taverni sa morskim specijalitetima. Taverna Anemos se nalazi odmah uz hotel u kojem smo bili smešteni. Primetili smo da je dosta posećena čak i van sezone, pa smo pomislili kako tu hrana ne može biti loša.
Obožavam da jedem uz šum talasa. Zato smo, naravno, izabrali sto u bašti, odmah uz dugačku, peščanu plažu. Baštica je sređena tipično grčki iako ne dominira plava boja :).
I enterijer restorana je uređen u prepoznatljivom mediteransko-grčkom stilu. Ovaj restoran se nalazi u okviru porodičnog istoimenog hotela, a da su u pitanju porodični i religiozni ljudi, može se uočiti i na osnovu toga kako su sredili unutrašnji deo restorana. To je takođe nešto što je tipično za Grčku.
Usluga u ovoj taverni je odlična, hrana je sveža i izvrsna, a jedino su cene malo jače za naš standard. Nakon glavnog jela dobili smo gratis poslasticu, što je takođe nepisano pravilo u grčkim restoranima.
U Anemosu je neizostavno uživanje za sva čula. Ako nas put ponovo odvede u Agia Triadu, opet ćemo izabrati tavernu Anemos.



Нема коментара:

Постави коментар