Translate

13. 9. 2018.

Restoran Sun Ray, Arkasa


Posle popodnevnog kupanja na plaži Agios Nikolaos, na istočnoj obali Karpatosa, u blizini Arkase, za večeru smo odabrali restoran Sun Ray. Ovaj restoran je smešten uz glavni put koji povezuje Arkasu sa Pigadijom na zapadnom delu ostrva i sa Finikijem i Lefkosom na severu.

Sun Ray je porodični restoran i predstavlja mirno mesto, prilagođeno porodicama i parovima. Od mora ga deli prazan plac koji mi deluje kao spreman za gradnju. I eksterijer i enterijer restorana je jednostavno i ukusno uređen sa dosta zelenila i cveća. U bašti postoji deo za decu, poput mini igraonice.

U restoranu nije bila gužva jer je verovatno još bilo rano za večeru kada smo tamo stigli, oko 18h. Zauzeli smo sto u bašti sa pogledom na more. Za večeru smo odabrali grčku salatu, tzatziki i pastitsio. Porcije nisu bile ni male ni obimne, a sve je bilo ukusno. Obično preskočim hleb ali ovog puta nisam jer se videlo da samo što je izašao iz pećnice. Pastitsio je bio bolji od svih koje sam jela na Karpatosu.

Ljubazni domaćin nas je na kraju večere poslužio čuvenim grčkim krofnicama sa medom i cimetom - lokumades, koje su bile gratis. Kad je reč o poslasticama, primetila sam da u ovom restoranu imaju veliki izbor kolača i slatkih peciva. Naravno da ih nisam sve isprobala mada izgledaju primamljivo. Usluga u restoranu je relativno brza i osoblje je ljubazno, što u kombinaciji sa kvalitetno pripremljenom i ukusnom hranom, Sun Ray stavlja u sam vrh restorana koje smo posetili na Karpatosu.

Нема коментара:

Постави коментар