Translate

9. 9. 2018.

Taverna Blue garden, Olympos


Na Karpatosu ima još naselja sa sličnim položajem kao Olympos, na planini i sa pogledom na more, ali Olympos je najlepše i najbolje sređeno, a i najzabačenije je od svih sela koja smo videli na celom ostrvu.

Po dolasku u Olympos oduševio me je krajolik, kao i radnjice sa autentičnim domaćim proizvodima i ručnim radovima, a s obzirom da je već bilo kasno popodne i da smo bili prilično gladni, nismo oklevali da pronađemo dobar restoran. Izabrali smo tavernu Blue Garden, koja ima fenomenalan pogled na more.

Dočekali su nas ljubazni domaćini koji su nas najpre zbunili time što nam nisu ponudili meni, već su nam objasnili da spremaju nekoliko jela i da će poslužiti to što imaju. Nisam shvatila da li je to bio jelovnik dana ili svaki dan spremaju isto. Rešili smo da im ukažemo poverenje i prepustimo se njihovom izboru. Jedino smo izabrali piće.

Prvo su nas poslužili grčkom salatom i tzatzikijem, što i nije bilo neko iznenađenje, a zatim su počeli da donose tanjire sa malim porcijama njihovih tradicionalnih jela. Posluženje je bilo u stilu španskog tapasa samo što su jela bila grčka, konkretno karpatoska. Osim pire krompira, koji sam prepustila suprugu, poslužili su nas sarmicama od vinove loze i to sa dve različite vrste, rižotom sa piletinom, čuvenim grčkim makaronima i nečim što najviše podseća na uštipke punjene mesom, sirom i povrćem. Bile su to male i ukusne porcije, a i cene su im korektne.

Osoblje taverne je srdačno i prijatno. Čak su insistirali da nas posluže desertom. Iako nismo ljubitelji jogurta sa medom koji je jedna od uobičajenih poslastica u Grčkoj, iz pristojnosti smo se poslužili da ne bismo uvredili ljubazne domaćine.

Нема коментара:

Постави коментар