Translate

11. 12. 2016.

Hostel Celica, Ljubljana


Kada smo izabrale Celicu za produženi vikend u Sloveniji, nismo znale da je ovaj hostel toliko drugačiji od ostalih, ne samo u Ljubljani već i mnogo šire. Nas tri drugarice smo se sasvim slučajno našle u objektu koji je bar tada (2010) bio najzanimljivije i najživlje mesto u gradu ili mi ništa zanimljivije i življe u Ljubljani nismo videle :)

Prvo iznenađenje je bila minijaturna soba sa zatvorskim rešetkama na prozorima. Da smo znale da je hostel Celica nekada bio zatvor i da je baš po tome dobio ime, ne bismo se toliko iznenadile. Ali to je samo jedna od stvari po kojima se ovaj hostel izdvaja. Za uređenje enterijera se pobrinula grupa umetnika, tako da je svaki kutak ovog hostela poseban. U prizemlju se nalaze restoran i bar, gde se služe obroci i taj prostor se sastoji od tri celine, osmišljene da stilski izgledaju potpuno različito.

Mi smo koristile uslugu noćenja sa doručkom, koji je organizovan po principu samoposluživanja. Kasne večernje sate smo uglavnom provodile u baru hostela, gde je uvek bilo puno različitog sveta, pretežno mladih ljudi. U sobi smo se najmanje zadržavale iako nam je soba bez obzira što je bila zaista skučena, sadržala sve što nam je bilo potrebno, a pre svega kupatilo, koje je za većinu soba ovog hostela zajedničko.

Još treba dodati sa je hostel Celica, po kritikama putnika, danas najbolje ocenjeni hostel u Sloveniji, a da se po mnogim relevantnim izvorima, kao što su Lonely Planet i Rough Guides, svrstava u sam vrh najmodernijih i najinteresantnijih smeštajnih objekata u svetu.

Нема коментара:

Постави коментар