Translate

4. 12. 2016.

Kremansko proročanstvo



Čuveno selo Kremna nalazi se na Tari, oko 9 km od Kaluđerskih Bara. Za kremansku kotlinu se vekovima unazad govori da je mistična jer leži na tajanstvenom kamenu koji ima biogeno zračenje sa blagotvornim delovanjem na brzi oporavak ljudskog organizma i umne sposobnosti, pa se veruje da se zbog toga u kremanskoj kotlini rađaju vidoviti ljudi. U Hilandaru postoje pisani podaci da je još u vreme Kosovskog boja tu živeo jedan vidoviti Kremanac, kao i da je za vreme Prvog Srpskog ustanka, jedan Kremanac, čije ime nije zabeleženo, prorekao da će Miloš Obrenović biti novi srpski vladar. 

Ipak, Kremna je najpoznatija kao rodno mesto proročke porodice Tarabić, koji su tu živeli u devetnaestom veku. Interesantni detalji iz njihovog života, vizije i proročanstva mogu se videti u kompleksu Kremansko proročanstvo, zapravo u brvnari koja podseća na muzej. Naravno, u brvnari ima i raznih suvenira tj. mamipara, ali je svakako zanimljivo i vredno obilaska.

Tvrdi se da su Tarabići predvideli brojna tehnološka otkrića i važne političke događaje u svetu, koje su na vrlo slikovit način opisivali. Tako su navodno predvideli pronalazak televizije i telefona, propast Karađorđevića, dolazak Josipa Broza na vlast, a sada, nakon pobede Trampa na izborima u Americi, ponovo su postala aktuelna njihova proročanstva jer su Tarabići i to predskazali :). Prvi Tarabić za koga se tvrdilo da ima proročke sposobnosti bio je Miloš Tarabić, rođen 1809. godine, koji je živeo samo 45 godina, kao što je i prorekao. Za njegovog sinovca Mitra (1829-1899) takođe se tvrdi da je bio prorok. Posle Tarabića, u dvadesetom veku, na ovom području je bilo još nekoliko osoba za koje se govorilo da su vidoviti.

Нема коментара:

Постави коментар