Translate

20. 8. 2017.

Hotel Labito, Pitagorio


U ponudi naših agencija, najjeftiniji hotel na Samosu je hotel Labito, koji smo izabrali pre svega zbog lokacije, cene i polupansionske usluge koja je bila u ponudi za ovaj skromni hotel. Hotel se nalazi u mirnoj uličici, u centru starog grada Pitagorija, rodnog mesta slavnog Pitagore i danas jednog od najpopularnijih turističkih mesta na Samosu. Hotel je naziv dobio po sveštenici boginje Here, koja se zvala Labito.

Hotel Labito se sastoji od dve zgrade, koje se nalaze jedna preko puta druge. Spoljašni izgled ovog hotela je veoma simpatičan i uklapa se u arhitekturu starog grada, a ipak je drugačiji zahvaljujući upadljivo žutoj boji fasade. Ispred hotela nalaze se palme i stabla pomorandži, što daje dodatni šarm ambijentu. Bašta hotela Labito je takođe simpatična.

Enterijer ovog hotela daleko je neprivlačniji od njegovog eksterijera. Soba u kojoj smo mi bili smešteni je veoma skromna, sa dva kreveta, kupatilom i ormarom u kojem je očigledno da ima dosta vlage, pa tu nismo ni odlagali stvari već smo ih držali u koferima. Klima uređaj u sobi je iz neke prethodne epohe i slobodno mogu reći da je veća šteta nego korist od toga što se nalazi u sobi. Ispod klima uređaja stoji peškir jer je očigledno da je uređaj dotrajao i da curi. Tek nakon moje intervencije kod vodiča i radnika na recepciji, klima uređaj je isključen jer mi sami nismo mogli da ga isključimo, a nakon toga nismo mogli ni da ga ukjlučimo niti sam htela više da intervenišem jer nam klimatizacija u sobi nije bila potrebna. Nakon ovog iskustva mi je postalo jasno zašto klimu ne naplaćuju dodatno.

Iz sobe smo imali izlaz na terasicu opremljenu sa dve plastične stolice i stočićem ali bez konopca i štipaljki za sušenje veša, što sam primetila da postoji na terasama drugih soba. Na mestu gde pretpostavljam da je ranije stajao fen za kosu, nalazi se samo postolje za fen. Kupatilo je opremljeno toaletom i veoma uskom tuš kabinom, kao i osnovnim sredstvima za održavanje lične higijene, sapunčićima i toalet papirom. Ostala oprema u sobi je starinska ali očuvana. Kreveti su udobni. Sobe su svakodnevno čistili i menjali peškire, a posteljinu su menjali svakog trećeg dana. Wi-Fi je dostupan u celom hotelu i veoma je dobro funkcionisao i u sobi, što me je prijatno iznenadilo. U sobama nema TV prijemnika ali postoje zajedničke prostorije u kojima gosti mogu pratiti televizijske kanale.

Doručak je na bazi samoposluživanja i sastoji se od osnovnih namirnica, kao što su kuvana jaja, sir, salama, paradajz, paprika, maslinke, kroasani, džemići, med, puter, musli, mleko, kafa, sok... Od voća smo za doručak uvek imali lubenice i pomorandže, koje na izgled nisu lepe ali su zaista izuzetno ukusne. U hotelu Labito se ne organizuje večera ali nadomak hotela postoji nekoliko restorana uključenih u koncept "eat around", što je u ovom slučaju podrazumevano pod polupansionskom uslugom. Na nekoliko koraka od hotela Labito nalazi se plažica koja je posuta velikim kamenjem, pa nam nije bila privlačna za kupanje, a na par minuta hoda od hotela, iza luke, nalazi se gradska plaža koja je šljunkovita sa čistom ali hladnom vodom, kao i većina plaža na Samosu.

Нема коментара:

Постави коментар