Translate

12. 1. 2019.

Restoran Zlatna ribica, Golubac


Privukla nas je pre svega lokacija restorana Zlatna ribica, uz šetalište u Golupcu, pored Dunava, u delu gde je Dunav širok skoro kao more. Pretpostavljam da je smisao palmica u saksijama ispred restorana da asociraju na morsku atmosferu. Na sunčanom prolećnom danu, najviše nam je prijalo da sedimo u bašti, iako je i enterijer restorana veoma elegantno uređen i jednako privlačan kao bašta. Ipak, pogled na Dunav i Golubačku tvrđavu je prelomio da ručamo u bašti.

Na meniju ovog restorana preovlađuju jela domaće kuhinje. Osim standardnih ćevapa, pljeskavica, ražnjića i ostalih varijanti od mesa sa roštilja, u ponudi su i raznovrsni riblji specijaliteti na žaru. I smuđ i pastrmka su za svaku preporuku. Salate su im sveže i izbor je toliko veliki da smo se jedva odlučili za salatu sa grilovanom tunom. Samo ova salata može da bude dovoljna za ručak, ako niste mnogo gladni, a to zavisi i od apetita gosta, svakako :). Pored tolikog izbora ukusnih glavnih jela, meni bi bilo teško da se zadržim samo na salati :). 
 
Ipak, Zlatna ribica nije bez mane. Prilično dugo smo čekali porcije. Osim toga, izbor poslastica im je prilično tanak.

U Zlatnoj ribici gosti ostvaruju određen popust ako se najave bar tri sata ranije, a poseban popust važi za grupe. Restoran je bio prilično posećen, mada pretpostavljam da to zavisi i od sezone i vremenskih prilika. U okviru ovog objekta postoji i mogućnost prenoćišta.

1 коментар:

  1. Sve, pohvale,ljubaznom osoblju,kuvaru,sefu.Potrudili su se da mi pripreme nesto od bezglutenske hrane.Hvala Vam puno imace te moje tople preporuke.Srdacan pozdrav.🤗

    ОдговориИзбриши