Translate

28. 5. 2019.

Casa Zaragoza, Valensija


Na dugačkom šetalištu, koje se proteže uz plažu Marvalosa u Valensiji, nalazi se mnogo restorana. Neki su smešteni preko puta plaže i šetališta, a neki se nalaze praktično na samoj plaži. Prilikom jedne popodnevne šetnje, dobro smo ogladneli i na slepo smo odlučili da ručamo u restoranu pod imenom Casa Zaragoza. Ovaj restoran se ni po čemu nije izdvajao u odnosu na ostale restorane na šetalištu i puka je slučajnost što smo baš tu rešili da ručamo.

Smestili smo se na terasi uz plažu da bismo svim čulima uživali u sunčanom prolećnom danu. Restoran je bio solidno posećen, ni pretrpan ni prazan. Već pri prvom pogledu na meni, bilo mi je jasno da su cene prilično visoke, svakako iznad proseka u Valensiji. Ipak, izbor morskih specijaliteta je dobar i hrana je bila ukusna i dobro pripremljena. Usluga nije bila baš brza ali mi nismo nigde žurili, pa to nismo registrovali kao neku manu.
 
Moram priznati da su cene u ovom restoranu za mene predstavljale iznenađenje jer Valensija nije skup grad, a Casa Zaragoza nije vrhunski sređen restoran, već izgleda sasvim prosečno. Neki detalji su čak ispod proseka, kao što je na primer uređenost toaleta. Međutim, restoran se nalazi na odličnoj lokaciji i nudi kvalitetnu hranu, što donekle opravdava visinu cena.

Нема коментара:

Постави коментар