Translate

30. 9. 2019.

Hotel Đerdap, Kladovo


Zgrada hotela Đerdap je najupečatljivija u Kladovu, iako se ne izdvaja po atraktivnoj spoljašnjosti već po visini objekta. Ovaj hotel ima idealnu lokaciju. Smešten je uz šetalište, na obali Dunava. Stotinak metara ga deli od centra Kladova, a od prilike isto toliko, samo sa druge strane, od plaže, koja je u letnjem periodu dosta posećena.

Entereijer hotela je moderniji od njegove spoljašnjosti. Pretpostavljam da je skorije renoviran. Sasvim je pristojno sređen, počevši od recepcije, preko zatvorenog dela restorana i bašte do soba. Sobe su prostrane, klimatizovane sa standardno opremljenim kupatilima i dovoljno prostora u ormarima za odlaganje stvari. Bila sam smeštena u sobi koja je gledala na parkić ispred hotela i delimično na Dunav.

Obroci se služe u hotelskom restoranu i na bazi su samoposluživanja. U ponudi su doručak, ručak i večera. U prvi mah mi je hrana delovala veoma raznovrsno i ukusno, sa više vrsta suhomesnatih proizvoda, kuvanih i prženih jaja, sireva i peciva za doručak, a za ručak i večeru je bilo dosta mesa i salata, kao i kuvanih jela. Takođe je bilo više vrsta kolača i voća. Međutim, ista hrana se ponavljala iz dana u dan i na žalost, nije bila sveže pripremljena. Čak je bilo i slučaja trovanja hranom.

Osim restorana i bara, hotel raspolaže konferencijskim salama i banket salom, pa je poogodan za održavanje manjih ili većih skupova, poput konferencija i kongresa, a mislim da se tu, osim poslovnih okupljanja, mogu organizovati i porodična slavlja. Posebno mi se svidela hotelska bašta sa pogledom na Dunav i susednu Rumuniju. Povod mog boravka u ovom hotelu je bila konferencija koja se tu održavala polovinom septembra. Tih dana, većina gostiju hotela, ako ne i svi, bili su organizatori i učesnici konferencije.
 
U vreme mog boravka u hotelu Đerdap nije bilo gužve na obližnjoj plaži ali je bilo idealno za sunčanje na obali jer je bilo sunčano i toplo vreme. Hotel Đerdap je odlična baza za šetnju kako po Kladovu, tako i za posetu okolnim lokalitetima duž Dunava. Jedan od najlepših izleta koji se organizuje iz ovog hotela je krstarenje Dunavom i obilazak Đerdapske klisure. To je sjajan doživljaj koji ne treba propustiti.

Нема коментара:

Постави коментар