Translate

24.02.2021.

Konoba Studenac, Trebinje

 

Kamen, šuma i žubor reke ukratko opisuju ambijent u kojem je smeštena konoba Studenac. Na obali Trebišnjice, samo par kilometara udaljen od centra Trebinja, ovaj objekat odiše hercegovačkim duhom. Tu se, osim restorana, nalaze sobe i apartmani za goste. 

Kao gostu restorana, meni se najviše svidela bašta. Uređena je sa kamenim pločnicima i lukovima, kao i drvenim mostićima uz puno zelenila i cveća. Reka na mene ostavlja poseban uitsak, kao i ribnjaci puni pastrmke. Enterijer restorana takođe je izgrađen od kamena sa mnoštvom etno detalja i starinskih predmeta.

Ovaj restoran je poznat po kalifornijskoj pastrmci i drugim ribljim specijalitetima, kao što su dimljeni šaran, som, jegulja, losos, zubatac, pa čak i žablji bataci. Ribnjak restorana napaja se prirodnom izvorskom vodom čija je temperatura oko 12°C. Na jelovniku su zastupljeni i tradicionalni specijaliteti od mesa. Posebno bih izdvojila teletinu i jaretinu ispod sača, koji su izvrsni. Roštilj se podrazumeva, kao i druga jela od svinjskog i pilećeg mesa.

U ponudi su i različite vrste kvalitetnih sireva. Poslastice deluju sveže, a svakako su ukusne. Pića su takođe raznovrsna, od svih vrsta bezalkoholnih i alkoholnih pića do toplih napitaka.

Parking je obezbeđen ispred restorana i ima dovoljno mesta za posetioce. U bašti postoji poseban deo sa mini igralištem za najmlađe goste. U ovom restoranu se organizuju i svečani ručkovi i večere različitog tipa.

Нема коментара:

Постави коментар