Translate

9. 5. 2018.

Cottage Žiča, Žiča


U blizini jednog od naših najpoznatijih manastira, Žiče, nema mnogo smeštajnih objekata. Hoteli su uglavnom koncentrisani u Kraljevu, a u Žiči se može pronaći tek poneki privatni smeštaj, poput Cottage Žiča, u kojem smo mi prenoćili. To je dvospratna kuća sa lepim dvorištem, u kojoj se izdaju sobe na spratu. Naša soba je gledala na rečicu Žiču i lep pejzaž uokviren stenama. Kupatilo u objektu je zajedničko za dve sobe, ali nije bilo drugih gostiju, pa nam to nije smetalo.

Cottage Žiča je oko 2 km udaljena od manastira. Do ovog smeštaja se stiže asfaltiranim putem, koji postoji do mostića, a onda se prelazi na makadam, nekih 200 m. Objekat vodi Ruskinja, koja se pre nekoliko godina preselila u Žiču, kako nam je rekla, zbog lepe klime. Vrlo slabo govori srpski ali se sa njenim rusko-srpskim solidno možete sporazumeti.

U blizini Cottage Žiča postoji restoran pored reke, gde je kupalište, koje je veoma lepo uređeno i tokom letnje sezone je veoma posećeno. Kada se krene malo dalje kroz šumu, može se naći još nekoliko skrivenih mesta za kupanjeVazduh je čist i dosta je sveže uveče, čak i kada je preko dana veoma toplo. U neposrednoj blizini postoje i četiri planinarske staze, od kojih je najkraća dugačka samo 400 m, a najduža trasa je duga 8 km. Prema tome, turisti koji posete Žiču na par danaosim obilaska manastiramogu uživati u kupanju, šetnji, planinarenju i čistom vazduhu.

Нема коментара:

Постави коментар