Translate

25. 12. 2019.

Restoran Terrasse, Fes


Pogled na Plavu kapiju i medinu u Fesu je prvo što se primeti kad uđete u ovaj restoran. Osim toga, ceo enterijer je nekako moderno tradicionalan. Crno-beli motivi su dominantni, a iznad bara se nalazi slika kralja iz mlađih dana kako pije kafu ili čaj (nisam baš sigurna koji je napitak u pitanju). Prostor restorana je dosta veliki i uveče je prilično posećen. Mi smo prvi put bili na večeri u ovom restoranu jer nam je to bila najlakša varijanta s obzirom da smo se tada tek smestili u hotel koji se nalazi u istoj zgradi kao i ovaj restoran. Hotel je na prvom spratu, a restoran na drugom.

Posude u kojima služe hranu su tradicionalne i meni veoma simpatične, posebno čajnici. Za čaj uopšte ne pitaju da li želimo zaslađen ili ne, već se sladak čaj podrazumeva i to baš jako sladak čaj. To nije slučaj samo u ovom restoranu, već sam to primetila na više mesta u Maroku. Restoran Terrasse nudi raznovrsnu ponudu izvrsnih osvežavajućih napitaka.

Hrana je ukusna, posebno tažin koji prave u nekoliko različitih varijanti. Mi smo jeli tažin sa goveđim mesom i tažin sa povrćem. Međutim, porcije su prilično oskudne i ako ste gladni jedna porcija neće biti dovoljna da vas zasiti. Cene su prosečne ili malo iznad proseka u odnosu na druge restorane u Fesu.

Osoblje restorana Terrasse je veoma ljubazno, posebno vlasnica koja perfektno govori engleski. Usluga nije baš brza ali je ambijent toliko prijatan i panoramski pogled je tako očaravajući da im se to može oprostiti. 

Нема коментара:

Постави коментар