Translate

25. 5. 2023.

Restoran Hellas, Perisa - Santorini


Najveći izbor restorana u Perisi nalazi se uz dugu peščanu plažu. Malo dalje od obale, takođe ima lepih ali i povoljnijih restorana. Restoran Hellas na prvi pogled privlači pažnju natpisom u kojem se reklamira giros za 3,5 evra.

Spolja nije upadljiv, a i enterijer ovog restorana deluje skromno ali je interesantno uređen. Osim za Grčku tipične plave boje, tu su brojne slike i drugi detalji. Posebno je zanimljiv plafon sa maketom ostrva Santorini. 
U letnjoj sezoni, u vreme ručka je prilično popunjen. Pretpostavljam da se najviše prodaju giros pita po već pomenutoj ceni od 3,5 evra i porcija girosa koja je duplo skuplja.
Osim tradicionalne grčke hrane, poput girosa, musake i ostalih mesnih specijaliteta, na meniju restorana Hellas nalaze se i tipična jela mediteranske kuhinje, pre svega različite vrste ribe.
Porcija lignji je dosta veća od onoga što nude ostali restorani koje smo posetili ne samo na Santoriniju već i u drugim delovima Grčke. Sve što smo probali bilo je sveže i ukusno, a cene su pristojne i manje u poređenju sa drugim restoranima na ovom ostrvu. Zbog toga smo se, za vreme boravka na Santoriniju, stalno vraćali ovom restoranu.




Нема коментара:

Постави коментар